cane corso er ikke en race for alle..

Overskrift 1

tænk det grundigt igennem, før du køber en

Socialisering er et ord du vil se gå igen og igen, overalt på dette site. For socialisering er det vigtigste af alt, med en corso. Dårlig socialisering, er lig med en aggressiv hund, ude af kontrol.

Derfor skal du være ærlig overfor dig selv, når du læser nedenstående, og være sikker på, at du virkeligt har lyst til at ofre den tid og gøre alle de ting, en corso kræver. Er du den mindste smule i tvivl, så lad være...

Det er en race, hvor du 100% får præcis det ud af din hund, som du selv lægger i den. Følger du ikke socialiseringsdelen samt træningsdelen til punkt og prikke, lige fra hunden er lille hvalp og frem til den er 2 år, får du bare så mange problemer med din hund. Og man kan ikke bare skyde skylden på opdrætteren bagefter. Der findes ingen dårlige corso linier, for racen er stadig så ny. Får du problemer med din corso, kan du kun takke dig selv! Så er det dig, der ikke har taget din rolle som corso ejer, seriøst nok

**********************************************************************

Mange mennesker fatter interesse for cane corso på grund af dens udseende, andre fordi de gerne vil have en effektiv vagthund. Men der er mange aspekter man skal tænke igennem, før man beslutter sig for at købe en cane corso.

Cane Corso er en fantastisk familiehund, og den er god sammen med familiens børn, men kun hvis du bruger tid nok på at socialisere din corso korrekt. Vær forberedt på at skulle bruge tid i alle slags miljøer. Især i bymiljø med mange mennesker, og andre hunde.

Også børnene skal lære hvordan de skal opføre sig sammen med hunden. Du kan ikke forvente at din corso accepterer alt fra barnets side(når den er hvalp), og den skal den bestemt heller ikke. Der vil være situationer hvor den siger fra. Lær dit barn at hunden også har grænser, der skal respekteres.

Cane corso er extremt loyal overfor sin familie og den vil altid være på vagt overfor fremmede. dette er en af racens mest fremtrædende egenskaber, og det kan ikke ændres, hverken med træning eller socialisering.

Det er først og fremmest en vagthund, med alt hvad det indebærer. De er stærke, atletiske og utroligt intelligente.

Cane Corso vil være tæt på sin familie hele tiden, og ligger helst oven på dine fødder, eller sidder så den kan læne sig op af dine ben, og lægger ofte sit store tunge hoved i dit skød.

En Corso vil følge dig overalt og vil være med i alt hvad du laver.Det vigtige er ikke hvad du foretager dig, men at den kan være tæt på sin ejer hele tiden. Også når du går på toilettet eller i bad. Den vil være med overalt, og det skal du være instillet på.


Cane corso anbefales ikke til -

Ældre mennesker, eller mennesker der går dårligt.

Hvis du tilhører nævnte gruppe mennesker og bare må have en corso, så find en ældre veltrænet hund. Eventuelt en omplacerings hund, der fortjener en chance til.

Helt små børn
Børn bliver nemt væltede af en glad hvalp eller voksen hund, og kan komme til skade. En veltrænet corso er oftest forsigtig og hensynsfuld overfor børn. Men hvalpe kan man ikke forlange det af. Lad aldrig små børn og hunde være alene sammen, for begge parters skyld.

Arbejdsnarkomaner eller folk der rejser meget
Folk der arbejder meget, eller ofte er ude at rejse, skal ikke have en cane corso. Corsien er meget afhængig af sin familie og den er meget social. De første 2 år af deres liv, er de meget dårlige til at være alene hjemme for længe af gangen.

Man kan heller ikke "bare" få passet sin corso, uanset om det er af familie eller på en hunde pension, når man skal ud og rejse. Cane corso kan ikke lide fremmede mennesker, og går i panik hvis ejeren efterlader dem. Det kan ende med en aggressiv hund.

Før du beslutter dig for en cane corso, eller en hvilken som helst anden race, så tænk igennem hvilken type personlighed du ønsker din hund har. Køb aldrig hund på grund af udseendet. Det er dømt til at gå galt!

Herunder er der en liste med spørgsmål, du skal stille dig selv, for at se om cane corso er en race for dig!
Kan du ikke svare ja til alle spørgsmål, så drop tanken og find en anden race.

Er du klar til at -

tage det fulde ansvar for din cane corso og alle dens behov, de næste 10 - 14 år frem i tiden? Det er IKKE en opgave du kan overlade til dine børn.

Investere tid, penge og den tålmodighed der kræves for at socialisere og træne din hund, til at blive godt selskab for alle mennesker? For det sker bestemt ikke af sig selv.

Vil du uanset hvad, tage dit ansvar for hunden selvom dit liv måske ændrer sig? Det kan være en ny baby, du skal flytte eller din arbejds situation ændrer sig?

er du klar til at have en hvalp, der ved 6 måneders alderen vil være stor nok til at gøre betydelig skade på dit hjem og på dine egendele, hvis den ikke aktiveres nok?

Er du klar til at bruge de penge det koster i dyrlæge regninger?

Har du tid til at give din cane corso nok tid, opmærksomhed og motion?

Er du indstillet på at bruge tid, på stranden eller i skoven indimellem med din corso, og gå til hundetræning?

På at tage din hund med til byen og miljø socialisere den, så den kan være sammen med andre mennesker og hunde?

Hvis du har svaret ja til ALT ovenstående, er du klar til at tage kontakt med opdrætterne. Start i god tid, for de fleste anerkendte opdrættere har altid ventelister, og de laver kun lejlighedsvis hvalpe.

Husk på, at den rigtige hvalp eller voksne hund, er værd at vente på! 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE